Kako predstaviti sebe? Budući slika govori tisuću riječi, postavih ovu sliku naše obitelji kako bi čitatelj, kojega zanima moja osobnost, mogao sam sebi ispričati moju priču. I slobodan je to učiniti.
Picture 317.jpgaRođen sam u Jajcu (BiH 1986. godine), te sam s roditeljima, bratom i tek rođenom sestrom, 1992., pobjegao dvadesetak dana prije pada Jajca. Od tada mi je Dalmacija dom u kojem podižem sada vlastitu obitelj. Suprugu sam upoznao na jednoj duhovnoj obnovi u Loretu, te smo se nakon samo šest mjeseci poznanstva i vjenčali. Zajednički život je počeo u jesen 2008. godine, a od tada smo se četiri puta širili, spremni učiniti to još koji puta…
Teologiju sam upisao nakon gimnazije, 2005. godine i završio u roku s diplomskim radom na temu “Fenomen novog ateizma: Primjer jedne ideološko-svjetonazorske interpretacije evolucije” kod prof. Nikole Bižace, koji mi je sada i mentor doktorske radnje u kojoj se bavim ključnim filozofom Novog ateizma, Danielom Dennettom. Kod istog profesora sam obranio licencijatski rad “Evolutivno tumačenje čovjekove sviejsti i religija kod Daniela Dennetta” u siječnju 2015. godine.
Ono što me, uz akademsku telogiju, iznimno zanima jest filozfija uma i filozofija znanosti, epistemiologija, (su)odnos prirodnih znanosti, filozofije i teologije (posebno u kontekstu teme stvaranja), umjetnost, kultura, politika i društveni i medijski svijet suvremenog društva i čovjeka.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s